Siirry sisältöön

Yhteystiedot ja historia

H. Kuokkasen Peruukkiliike Oy

1. Kerros
Peruukkipalvelut
Puh.  (09) 626 251
Mob. 050 471 1415

2. Kerros
Maskeeraus, meikkaus, joulupukin varusteet sekä peruukkien vuokraus
Puh. ( 09 ) 657 812
Mob. 050 471 1416

Sähköposti
info (a) kuokkasenperuukkiliike.fi

Osoite
Itäinen teatterikuja 5 B
00100 Helsinki

Y-tunnus
0104539-0

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Pääpostimme on lopettanut toimintansa ja otamme 11.8.2020 alkaen paketteja vastaan vain ovelle toimitettuna tai alla yksilöityihin postin pakettiautomaatteihin.

Pakettiautomaattiin mahtuvan paketin maksimimitat ovat 59 cm x 36 cm x 60 cm. Isommat paketit on lähetettävä ovelle pakettina. Emme ota paketteja vastaan matkahuollon kautta, poikkeuksena ovelle toimitus.

Lomakkeen täyttöön vaadittavat tiedot;

Saaja:

Kuokkasen Peruukkiliike Oy

Hae lista pakettiautomaateista postinumerolla 00100 ja valitse jokin automaatti seuraavista:

  • Postin automaatti, Tokmanni yliopiston metroasema, Vilhonkatu 5, 00104 Helsinki
  • Postin automaatti, Helsingin rautatieasema, Elielinaukio 3, 00104 Helsinki
  • Postin automaatti, K-Supermarket Kaisaniemi, Kaisaniemenkatu 5, 00104 Helsinki
  • Postin automaatti, Box by posti, Keskuskatu 3A, 00104 Helsinki

Liikkeen matkapuhelinnumero; 050 4711 416

Voit halutessasi antaa myös sähköpostiosoitteemme info@kuokkasenperuukkiliike.fi

Historiaa

Hannes Kuokkanen syntyi 15.3.1895 Jyväskylän Kuokkalassa. Hän oli kätevä käsistään ja isä vei hänet tammikuussa 1911 parturioppiin Heikki Ollilaisen parturiliikkeeseen, joka sijaitsi Jyväskylässä. Oppiaika oli 3,5 vuotta, jonka jälkeen Kuokkanen valmistui parturiksi ja peruukkimestariksi. Valmistuttuaan Kuokkanen jäi Ollilaisen apulaiseksi neljäksi vuodeksi.

Hannes Kuokkanen perusti H. Kuokkasen peruukkiliikkeen vuonna 1921 Uuteenkaupunkiin. Peruukkien ohella Kuokkanen oli kiinnostunut myös maskeerauksesta, jota oli opiskellut ominpäin. Vuonna 1926 Kuokkasen perhe ja liike muuttivat Helsinkiin Kansallisteatterin pyynnöstä. Kansallisteatterissa Kuokkanen vastasi peruukkien ja viiksien teosta sekä maskeerauksesta iltaisin sen jälkeen, kun oli ensin huolehtinut oman liikkeensä pyörittämisestä päiväsaikaan.

Ajan myötä tieto taitavasta peruukkimestarista ja hyvästä palvelusta kiiri ympäri Suomea niin yksityisille ihmisille kuin teattereihinkin. Tilauksia mittojen mukaan käsintehdyistä hiusperuukeista alkoi tulla paljon ja henkilökuntaa palkattiin lisää. Liike työllisti 1930-luvun loppupuolella yli 20 henkeä ja 50-vuotis juhlavuonna 1971 henkilökuntaa oli jo viitisenkymmentä.

Peruukkien valmistustoiminnan laajentuessa liikkeessä ryhdyttiin 1930-luvulla harjoittamaan myös hiusperuukkien vuokrausta. Vuokrattaville peruukeille olikin kysyntää, koska ammattiteattereiden ohella harrastajateatteri toiminta oli vilkasta.

Kuokkanen opetti itse peruukkien tekemisen ja muut alaan kuuluvat työmenetelmät työntekijöilleen. Tietotaidon siirtämisen ohella Kuokkanen haki lisäoppia ulkomailta ja kehitteli työtapojaan ja tuotteitaan jatkuvasti. Opintomatkat hän teki 1920- ja 1930-luvulla Saksaan, joka oli tärkein raaka-aineiden tuottajamaa. Oppia hän haki myös Wienistä ja Prahasta. Toimintatavallaan Kuokkanen jalosti peruukkien valmistuksen parturien harrastamasta sivutoimesta todelliseksi asiantuntija-ammatiksi.

Käsityönä tehtyjen hiusperuukkien kulta-aika sijoittui 1940- ja 1970–lukujen välille, jolloin peruukkien tuotanto ylsi vuositasolla H. Kuokkasen Peruukkiliikkeessä satoihin kappaleisiin. Hiusperuukkien tekeminen ja asiakkaalle parhaan peruukkiratkaisun tarjoaminen onkin kulkenut sukupolvelta toiselle koko liikkeen olemassaolon ajan.

Teollisten valmistusmenetelmien kehityksen myötä arkikäyttöön tarkoitettuja liikkeessä tilaustyönä käsintehtyjä hiusperuukkeja tehdään nykyään vähemmän. Tämä johtuu siitä, että liikkeen valikoimiin on otettu Aasiassa teollisesti valmistetut hiusperuukit. Ensimmäiset keinokuituperuukit tulivat H. Kuokkasen Peruukkiliikkeen valikoimiin jo 1970-luvulla. 1980-luvulla malleja ja värejä alkoi tulla lisää ja liikkeen tarjoamien keinokuituperuukkien myynti lisääntyi entisestään. Nykyiset keinokuituperuukit ovat entisestään kehittyneet ja liikkeemme keinokuituperuukkivalikoima niin mallien väreissä kuin eri pituuksissakin on todella laaja ja laadukas. Myös kuitu- ja pohjamateriaalit ovat parantuneet huimasti vuosien saatossa.

Teatteri- ja vuokrakäyttöön valmistamme käsintehtyjä näyttämöperuukkeja. Suomen Kansallisoopperan ja Kansallisbaletin peruukkien valmistuksesta H. Kuokkasen Peruukkiliike on vastannut jo vuosikymmeniä.

Maskeeraustuotteet ovat olleet H. Kuokkasen Peruukkiliikkeen liiketoiminnan toinen kivijalka peruukkien ohella. Liikkeessä on valmistettu omia maskeerausvärejä eli sminkkejä aina 1950-luvulle asti. Tehdasvalmisteisiin maskeeraustuotteisiin siirryttiin 1950-60 –luvulla, kun niiden valmistaminen oli saanut alkunsa Saksasta. Näiltä ajoilta lähtien liikkeessä on myyty laadukkuudestaan tunnettuja Kryolan-tehtaan valmistamia maskeeraustuotteita ja päivittäismeikkejä.

Liikkeemme juhlii 100 vuoden taivaltaan vuonna 2021. Liikkeemme on ollut mukana vuosikymmenten aikana erilaisissa alaa koetelleissa murroksissa ja muutoksissa. Olemme pyrkineet vastaamaan muutoksiin ja tarjoamaan asiakkaillemme ajanmukaiset ja tyylikkäät ja ennen ennenkaikkea heille parhaiten sopivan peruukkiratkaisun, laajan valikoiman maskeeraustuotteita ja hyvän asiakaspalvelukokemuksen.

Toiminta jatkuu nykyään jo neljännessä sukupolvessa noin kymmenen peruukki- ja maskeerausammattilaisen voimin. Haluamme – kuten jo Hanneksen aikaan – tarjota asiakkaillemme parhaiten sopivan ratkaisun nyt ja tulevaisuudessa.

Jälleenmyynti

Meillä on jonkin verran Belle Madame peruukkien ja Kryolan maskeeraus/meikkaustuotteiden jälleenmyyjiä ympäri Suomea. Mikäli tarvitset tietoa lähelläsi sijaitsevista jälleenmyyjistä voit laittaa kysymyksen sähköpostilla info (a) Kuokkasenperuukkiliike.fi tai Kryolan tuotteiden osalta soittaa numeroon 09 657 812 ja Belle Madame peruukkien osalta 09 62 62 51.

Mikäli haluat ryhtyä jälleenmyyjäksemme voit laittaa sähköpostia tai olla yhteydessä yllämainittuihin numeroihin.